Slide Background

Word juridisch adviseur bij Stichting Rechtopjerecht

Ben jij een ambitieuze universitaire rechtenstudent die niet kan wachten om ervaring op te doen? Wil jij graag de praktijk leren kennen naast je drukke studie? Dan is de Stichting Rechtopjerecht de ideale werkplek voor jou.

Juridisch adviseur bij Rechtopjerecht

Als juridisch adviseur bij Stichting Rechtopjerecht help je mensen op vrijwillige basis met hun juridische problemen en doe je tegelijkertijd praktijkervaring op in het geven van juridisch advies, waarin je uiteraard wordt bijgestaan door jouw teamleider.

Jouw kennis in de praktijk toepassen
Onze vrijwilligers beantwoorden wekelijks per e-mail een of twee vragen van mensen met een juridisch probleem. Het door jou opgestelde advies wordt vervolgens nagekeken en van commentaar voorzien door een ervaren teamleider, waarna het advies worden doorgestuurd naar de vraagsteller. Door te werken als vrijwilliger bij stichting Rechtopjerecht ontwikkel je dus je juridische vaardigheden en breng je tegelijkertijd de door jou opgedane kennis in de praktijk.

Naast de kennis en ervaring die je opdoet tijdens de werkzaamheden bij de stichting, organiseren we een aantal activiteiten per jaar. Het gaat dan om zowel educatieve activiteiten zoals bezoeken aan advocatenkantoren, als om sociale activiteiten zoals borrels.

Certificaat
Na minimaal een jaar als juridisch vrijwilliger krijg je een gewaarmerkt certificaat (getuigschrift) waarmee je kunt aantonen dat je praktijkervaring hebt opgedaan.

Solliciteren
Doe jij graag praktijkervaring op en onderschrijf je onze doelstellingen, dan bieden wij jou de kans praktijkervaring op te doen. Je verbreedt niet alleen je juridische kennis maar vergroot ook je schrijfvaardigheden.

Voldoe je aan vermelde eisen en ben je geïnteresseerd om het team van Stichting Rechtopjerecht te komen versterken? Solliciteer dan nu door je motivatiebrief, CV en cijferlijst(en) te e-mailen naar personeel@rechtopjerecht.nl. Voor verdere vragen kun je hier uiteraard ook terecht.

Binnen de sollicitatieprocedure wordt er van je gevraagd een casus op te lossen. Verdere informatie ontvang je bij de eventuele uitnodiging.

Solliciteer nu

Wij zoeken:

● Universitaire rechtenstudenten Rechtsgeleerdheid, Notarieel of Fiscaal recht
● Minimaal in het bezit van je propedeuse
● Minimaal een jaar lang beschikbaar
● Jij bent: ambitieus, verantwoordelijk, secuur, sociaal en leergierig