Slide Background

Word sponsor van Stichting Rechtopjerecht

Op deze pagina vindt u meer informatie over onze sponsoren. Indien u ook interesse heeft om sponsor te worden, neem dan contact met ons op.

Sponsoren

ConsumentenClaim is een juridisch kantoor met een belangrijke maatschappelijke functie. Wij helpen sinds 2004 gedupeerde consumenten compensatie te krijgen voor hun geleden schade. Dit doen we door het voeren van collectieve claims. Zo strijden wij tegen grote bedrijven en instellingen op basis van no-cure-no pay. Wij hebben al vele tienduizenden consumenten geholpen hun geld terug te krijgen. In totaal al meer dan € 175 miljoen euro. Vaak werken wij daarbij samen met de Consumentenbond. Want samen sta je sterker.

Hieronder vindt u een aantal claims waar wij op dit moment mee bezig zijn:

Beeldbuisclaim:
De Europese Commissie en het Europese Hof van Justitie hebben vastgesteld dat bijna alle producenten van beeldbuizen tussen 1996 en 2006 verboden prijsafspraken hebben gemaakt. Grote merken zoals Samsung, Philips, LG, Panasonic, Toshiba en Technicolor waren bij het kartel betrokken. In de Beeldbuisclaim komen wij op voor klanten die teveel betaald hebben. Heeft u tussen 1996 en 2006 een beeldbuistelevisie of -computer gekocht? Dan is de kans groot dat u te veel heeft betaald. Aanmelden voor de beeldbuisclaim? Dat kan via deze link.

Kredietclaim:
Veel Nederlandse banken hebben jarenlang te veel rente in rekening gebracht bij hun klanten. Daarbij ging het om klanten die gebruik maakten van doorlopend krediet of roodstand. In de Kredietclaim zorgen wij ervoor dat die klanten hun te veel betaalde rente terugkrijgen. Op 25 januari 2022 deed de geschillencommissie van het Kifid uitspraak in een zaak tegen ABN AMRO over de variabele rente op consumptief krediet. Heeft u het vermoeden dat u ook te veel rente heeft betaald op uw krediet? Meld u dan hier of hier gratis aan.

Spaartaks:
De Hoge Raad, ons hoogste rechtscollege, heeft op 24 december 2021 bepaald dat de vermogensrendementsheffing in box 3 oneerlijk is en dat te veel geïnde belasting moet worden terugbetaald. Deze heffing wordt ook wel 'spaartaks' genoemd, omdat juist spaarders de dupe zijn van de manier waarop belasting wordt geheven. In het Spaartaks-dossier komen wij op voor een rechtvaardige compensatie van deze spaarders. Wilt u op de hoogte blijven van ons onderzoek en meedoen met deze claim? Meld u dan vrijblijvend aan voor deze claim.

TikTok claim:
TikTok schendt de privacy van kinderen en verdient hiermee veel geld. Wij vinden dat TikTok hiermee moet stoppen en de kinderen een schadevergoeding moet betalen. Om dit te bereiken werken wij samen met de Stichting Take Back Your Privacy. Vind u ook dat TikTok zich aan de privacywetten moet houden en wilt u meedoen met deze claim? Meld u dan hier aan.

Woekerpolis:
Een woekerpolis is een verzekering waar te hoge kosten op worden ingehouden. Dit komt vooral voor bij verzekeringen waarbij in aandelen wordt belegd. Deze zogenaamde beleggingsverzekeringen kunnen zijn verkocht als spaarproduct, maar ook bijvoorbeeld voor de aflossing van de hypotheek of als aanvulling op het pensioen. Het gevolg van de hoge kosten is dat er op de einddatum te weinig geld beschikbaar is. Op 11 februari 2022 heeft de Hoge Raad een positieve uitspraak gedaan voor woekerpolisgedupeerden. De zaak zal nu verder worden behandeld door het hof Den Haag. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan op onze nieuwsbrief. Wilt u weten of u ook recht heeft op compensatie? Dat kunt u hier checken.

Dieselclaim:
Autofabrikanten sjoemelden jarenlang met de software in hun dieselauto's. Consumentenclaim voert in samenwerking met de Consumentenbond, Stichting Car Claim en de Volkswagen Group Diesel Efficiency Stichting rechtszaken tegen een aantal autofabrikanten en autodealers. Bent u in het bezit (geweest) van een dieselauto met een bouwjaar tussen 2009 en 2020? Maak dan gebruik van onze kentekencheck en zie of jij recht heb op compensatie! Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. Wilt u ook schadevergoeding? Meld u dan gratis aan.

Meer weten over ConsumentenClaim of onze claims? Kijk op onze website.
Op zoek naar een leuke en interessante (bij)baan? Kijk hier voor onze vacatures.