Over Stichting Rechtopjerecht

Gratis online juridisch advies

Welkom op de site van stichting Recht op je Recht! Sinds 2006 kunt u hier terecht voor geheel vrijblijvend, kosteloos en anoniem juridisch advies. De rechtshulp wordt u aangeboden door universitaire rechtenstudenten, die uw juridische vraag op maat en op vrijwillige basis beantwoorden.

Slide Background

Onze vrijwilligers kunnen u van advies voorzien op alle rechtsgebieden, hierbij kunt u denken aan:

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht regelt de verhouding tussen een werkgever en een werknemer. U kunt denken aan zaken als ontslag, arbeidsvoorwaarden en arbeidsongevallen.

Huurrecht

Het huurrecht is het deel van het burgerlijk recht dat zich bezighoudt met de huurovereenkomst. Geschillen gaan vaak over het verhuurde object of de huurbetalingen.

Consumentenrecht

Het consumentenrecht dient ter bescherming van de consument, bijvoorbeeld op het gebied van garantie, voorwaarden of oneerlijke handelspraktijken.

Personen- en familierecht

Het personen- en familierecht houdt zich bezig met de hoedanigheid, familiebetrekkingen en bevoegdheden van personen, zoals geboorte, huwelijk en echtscheiding.

Bestuursrecht

In het bestuursrecht staan besluiten van de overheid centraal, zoals besluiten met betrekking tot uitkeringen, het verlenen van vergunningen of handhaving.

Sociale zekerheidsrecht

Het sociale zekerheidsrecht gaat onder meer op in zaken die te maken hebben met uitkeringen wegens arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid.

20.000+ Vragen beantwoord
50+ Vrijwilligers

Doelstelling

Het team van Stichting Rechtopjerecht bestaat uit enthousiaste studentvrijwilligers, verspreid over alle Nederlandse universiteiten.

Wij willen door middel van deze website het verkrijgen van persoonlijk rechtsadvies gratis en toegankelijk voor u maken. De studentvrijwilligers zullen hun uiterste best doen om uw vragen zo nauwkeurig mogelijk te behandelen en beantwoorden. Wij kijken dan ook uit naar de door u gestelde vragen.

Geschiedenis

Na een voortraject van een jaar wordt op 20 april 2006 de website Rechtopjerecht.nl geopend. Het team bestaat op dat moment uit 22 studenten van de juridische faculteit aan de Erasmus universiteit te Rotterdam.

Op 6 juli 2006 krijgt de organisatie de rechtsvorm stichting, dit wordt bewerkstelligd in samenwerking met advocatenkantoor Loyens&Loeff. Een samenwerking die enige tijd hiervoor tot stand is gekomen en uiteindelijk zelfs leidt tot een hoofdsponsorschap van Loyens&Loeff.

Nu in 2017 bestaat het team van Rechtopjerecht uit ruim 60 student vrijwilligers die gezamenlijk meer dan 20.000 juridische vragen hebben beantwoord.

Donaties

Onze vrijwilligers besteden meerdere uren aan het beantwoorden van uw vraag. Helpt u ons om u ook in de toekomst van gratis juridisch advies te kunnen blijven voorzien?

Vragen

Indien u een juridische vraag heeft, kunt u contact opnemen via het formulier op onze homepage. Voor sollicitaties of vragen met betrekking tot werken bij ons, kunt u terecht op de Werken bij-pagina.
Voor alle overige vragen kunt u gebruik maken van het contact formulier.